Og hvad mener jeg så med det?

Jo, ser du. Efter 15 års rejse med KFS Boligbyg, er det for mig tid til at gøre op, hvordan jeg nu vil fordele min tid.

Lave en ny Foreløbig plan.

Hjertebarn

Jeg elsker KFS. Jeg elsker vores produkt. Jeg elsker kolleger, samarbejdspartnere og heldigvis også langt de fleste kunder 😉 Det vil jeg ikke bytte for noget! Alligevel spreder jeg nu min tid til andre projekter også.

Det er egentlig ikke nyt, for det er flere år siden, at jeg begyndte at sprede mine aktiviteter til projekter udenfor KFS. Det nye er, at jeg nu italesætter det konkret. Det skyldes timing, og det, at jeg selv skulle blive afklaret om min nye retning.

Retningen for nu.

Win win balance

Min halv tids beslutning betyder, at jeg bruger omtrent halvdelen af den tid jeg arbejder på KFS-aktiviteter. Hvor mange timer jeg arbejder om ugen svinger. Og det trives jeg godt med. Jeg elsker at arbejde, og jeg slapper af når jeg er i flow ved computeren. Uanset om det er tirsdag morgen, eller lørdag aften.

KFS Boligbyg har brug for nye tanker og nye talenter. Med lidt mindre af min tilstedeværelse, får mine gode kolleger mere plads, og samtidig kan jeg bære de ting til fadet, som jeg vil og kan bidrage med. Bruge mig selv der, hvor jeg er bedst og gør den største forskel. Den nye balance giver også mulighed for at firmaet får glæde af de input jeg får ‘udefra’.

Intet er stationært

I 2010 startede jeg på, at skrive en bog. Jeg prioriterede at bruge tid på det, og det blev en form for selv terapi. I 2014 blev ’bog-projektet’ til denne blog, hvor jeg stadig nedfælder mine tanker, når jeg mærker behovet. Som for eksempel lige nu.

Bloggen er en af årsagerne til nye muligheder. Jeg har brugt tid på at tage ud og fortælle i forsamlinger. Jeg kan godt lide, at dele med andre mennesker. Jeg har fortalt om de erfaringer som jeg har samlet på min rejse i livet, om livsstrategier, om passionen for at skabe hjem, om værdierne i KFS Boligbyg, en del om ledelse og en enkelt gang om generationsskifte. Jeg bruger også tid på at hjælpe en dygtig pige, som er ved at opbygge brandet itzcali.dk. Jeg har glæde af et par netværk, sætter tid af til personlig udvikling og jeg bruger en smule på tid på at sidde i advisory boards.

Hvad min tid ellers skal fyldes ud med, vil jeg bruge foråret på at beslutte 🙂

Følg hjertet

Kender du det med at have frit valg, og så have svært ved at vælge? Lidt ligesom i isbutikken, når jeg godt ved, at jeg kun skal have en slags 😉 Sådan føles det for mig, når jeg får mulighed for, at bruge tid på projekter, som jeg synes giver mening. Og det er der meget der gør! For mig er det ind imellem stadigvæk svært, at prioritere.

‘som 18 årige fik jeg en tatovering hos en vist rocker-biks i Aalborg. Det gjorde min veninde også, samtidig. De tatoveringer betød for os, et løfte om, at vi til enhver tid i livet, ville følge vores hjerter. Det tænker jeg ofte på og styrer efter, når normer og fornuft og hjerte ikke altid, følges ad.’

Kan du det ?

En pige spurgte mig for nyligt, hvordan jeg kan gå på halv tid, nu når nu jeg er direktør. Det var et godt spørgsmål. Og det minder mig om, at vi alle har forskellige virkelighedsbilleder. Det fik mig også til at reflektere over, at hun ikke umiddelbart kunne se, at de to ting kan følges ad.

Normer

Det er ikke gængs i byggebranchen, at direktøren går på ‘halv tid’. Det er heller ikke normalt, at arbejde udefra. Jeg møder stadig mennesker her primo 2018, som synes at det er et forkert valg. Og mærkeligt. Jeg møder stadig mennesker, der har den opfattelse, at det at gå forrest  betyder, at komme først på kontoret og gå sidst.

Og bevares. Det virker med garanti også.

Vi bestemmer selv?!

Mit svar til pigen var noget i retningen af, at vi jo selv bestemmer, hvad der er muligt. Og jeg kunne da også trække et eksempel frem med en god ven, som er direktør på mindre end halv tid. Endda i to virksomheder.

Den unge kvindes tanker er normale, og udspringer vel af normerne i dag?! Mange vælger at leve et liv, hvor de løber hurtigt og nogle er styret af muligheden for flere penge, at ‘gøre det godt’ eller frygten for, ikke at tjene penge. De løber efter succes og vejen dertil er tilsyneladende for mange den vej som naboen, også har valgt, at løbe på.

Det kommer vel an på, hvad der er kriterie for succes?

Når jeg tænker succes, er det hele vejen rundt: Personligt, i arbejdslivet og derhjemme.

Ny balance

Arbejdet med KFS har for mig de sidste 15 år været det primære. Det har været sjovt. Spændende. Lærerigt. Virksomheden har først været bundet meget op på min far, og dernæst på mig. Nu har vi begge taget virksomheden til næste trin. Min far stopper til foråret, jeg har spredt mine aktiviteter, og det er med til professionalisere virksomheden. Den bliver mindre bundet op på få personer. Min beslutning hænger også i høj grad sammen med at jeg vil have muligheden for at stifte familie og have børn på en god måde.

Det er klart, at en mindre tilstedeværelse kræver mod til at skabe og bevare en tilstrækkelig mængde af tillid til, at andre gør det godt. Plus gode processer, controlling og at leve i bevidstheden om, at andre kan gøre det dårligere end jeg selv ville kunne have gjort. Eller måske bedre….. 😉

’mine personlige beslutninger, må aldrig være styret af frygt, og incitatment for gøren og laden, må ikke være penge!’

13 fordele ved ’halv-tid’ beslutningen

 1. Mine kolleger sætter pris på frihed og ansvar. KFS’ere er mennesker, der kan selv.
 2. Der er huller i programmet, til når uventede opgaver dukker op.
 3. Muligheden for mere og øget nærvær bliver større.
 4. Øget fokus på menneskers sundhed, med positive effekter for mit omgivende miljø.
 5. Mere psykisk plads til, at opfange inputs udefra.
 6. Mit arbejde bliver ikke min identitet – flere kroge og flere hatte.
 7. KFS er mindre sårbar, når aktiviterne ikke er bundet op på en person.
 8. Jeg kan sætte kukkuk-projekter i gang, udenfor KFS.
 9. Bedre mulighed for at have familie, på en god måde.
 10. Vi er tvunget til, at skabe systemer som ikke er personafhængig.
 11. Flere og nye genier får plads og mulighed.
 12. Min vidensbank om hjem, familier og måder at leve på, kan blive videreformidlet.
 13. Lever mine værdier og har for længst slået op med ’når nu’.

Der er naturligt også ulemper. Sådan er det med alt! Hjertet har talt.

Mødefrie dage

Noget af det allerbedste, er en hel dag på kontoret uden faste møder. En dag hvor der ikke er must-do’s i kalenderen. En dag uden bagkant. En dag med nærvær. Jeg har fundet ud af, at specielt de dage, gør mig ekstra glad!

Et stort ønske for mig er at bidrage til, at mine kolleger skaber en hverdag, som er den bedst tænkelige for dem. Jeg har besluttet at dele nogle eksempler på hverdags-struktur med utraditionelle tvists. Med det formål, at skabe personlig balance og gøre glad.

Investeringer

Jeg skal stadig agere meget bevidst og nærværende overfor mig selv, for ikke at lade omgivelser påvirke mig, mine værdier og min strategi. I 2017 har vi, i KFS Boligbyg, ansat nye ledere, lanceret nyt koncept, totalrenoveret kontoret, omstruktureret og ryddet op. Mange udgifter uden indtjening og deraf forringede nøgletal. En kalkuleret risiko.

Vi kunne have spredt investeringerne ud på flere år, eller droppet nogle af dem.. Vi kunne have fokuseret mere på omsætning og indtjening.. Måske vil det vise sig, at være det helt rigtige, at tage hele molevitten på en gang! Vi får se 🙂

Det er i hvert fald nærliggende for omverdenen, at konkludere det ville være det rigtige af mig, at bruge mere tid på KFS. Ind imellem stikker tvivlen stadig sit stygge hoved frem hos mig. Når det sker, så fortæller jeg tvivlen, at jeg har holdt fast i værdier og prioriteret den langsigtet tænkning. Set fra et bæredygtigt ’vugge til grav’ perspektiv, så ved jeg, at det er win win, både nu og på lang sigt.

Halv tid er også et behov

Årsagen til min ’halv-tid’ beslutning er også et decideret behov for færre daglige faste pligter. Altså min egen begrænsning i forhold til hvor mange opgaver, hvor mange beslutninger og hvor mange mennesker jeg kan forholde mig til, hver dag. Og tænk så på alternativet, hvis jeg for eksempel ikke finder en måde, hvorpå det fungerer godt for både KFS og jeg. Så vil jeg måske give afkald på forretningen. Al min viden vil gå tabt, sammen med min passion for det vi gør.

Mon det sker for en enkelt person ind imellem? At de ikke finder den rette balance, og ender med at droppe ’butikken’, hverken til gavn for dem selv, butikken, kolleger, samfundet omkring og verden. Spild!

Walk the talk

Jeg skrev i 2014 et blogpost om, at verdens samlede lykke ville være større hvis vi alle opførte os egoistisk. Jeg mener stadig, at vi skal tage sig af os selv før vi hjælper andre. En refleksion og holdning jeg tog mig for et halv liv siden, da jeg var stor teenager og min søster var alvorligt syg.

Måske kommer mine handlinger heraf?!

Ansvarlighed

Nogle mennesker har givet direkte (eller indirekte 😉 ) udtryk for, at jeg jo har et ansvar. Og Gud skal vide, at jeg både føler og tager det ansvar. Hvordan jeg gør det, og om jeg gør det godt nok, kan andre frit vælge at have en holdning til.

Deraf dagens tanke spørgsmål; hvad vil det sige at være ansvarlig?

At sørge for sig selv først.. Forretningen først.. Begge dele.. Hver ting til sin tid!

Jeg vil fortsætte med, at tage ansvar for mig selv, og løbende designe mit dashboardliv!

…og så tilbage til arbejdet 🙂

3 Replies to “Jeg er gået på Halv Tid!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *