Et hjem er et sted hvor det er rart at være. Hjertevarmt. Mennesker trives der. Trivsel kan mærkes og føles. Af mennesket selv – og af mennesker omkring.

Et kig ud i fremtiden

I KFS Boligbyg skaber vi hjem. Hver gang jeg sidder sammen med en ny familie – tænker og taler og tegner på, hvad der vil fungere allermest optimalt for lige præcis dem, så tænker jeg på, hvad der er det allerbedste set med mine øjne. Danner mig holdninger og meninger – og har masser af erfaring for hvad der virker nu. Erfaring er bagudrettet – så hvordan ser fremtiden ud ?

Fleksibilitet

Der er store forandringer i familiesammensætninger. Dine, mine og vores børn. En familie der har 4 teenagere – to år senere er de kun to. Jeg tror, at efterspørgslen på “en afdeling til de gamle” vil øges i takt. Jeg tror der kommer en modreaktion på institutionssamfundet. Måske lidt længere ude i fremtiden. Allerede nu ser vi øget behov for hjemmekontorer på grund af flere mennesker med fleksible jobs, der kan udføres hvor som helst og når som helst. Verden er ikke blevet mindre, men afstandene føles mindre. Det er blevet billigere at rejse og det er i Danmark nærmest unormalt ikke at have set en relativ stor del af verden allerede inden mennesker bliver voksne. Flere familier bor langt væk fra hinanden – og det skaber øget behov for et gæsteværelse. På den baggrund tror jeg, at fleksible indretninger vil blive mere og mere efterspurgt. Små rum der kan ligges sammen til store rum. Plads for nærkontor i gangområde som kan omdannes til hyggekrog eller skabsplads når rum bliver ledige.

Bæredygtighed

Jeg hørte til et netværksmøde i foråret at 25 procent af det affald der er produceret i løbet af de sidste 2000 år, er produceret i de sidste 10 år. Skræmmende! Jeg mener det var en hollandsk undersøgelse og jeg har desværre ikke kilden og kan derfor ikke dokumentere at det er fuldstændig korrekt. . Men uanset om tallet var det halve eller mindre, så er det tankevækkende. Jeg oplever en tendens til, at det ofte bliver ret outreret og helt i “den grønne grøft” når der skal tænkes bæredygtigt. Jeg tror det vil finde et normalt lejde inden for relativt få år, så den normale dansker vil efterspørge bæredygtigt byggeri på en “common sense” måde. Altså på et betaleligt fornuftigt niveau – der hvor det giver mening hele vejen rundt. Eftersom fokus vil øges og efterspørgsel stiger, vil der komme flere bæredygtige materialer og flere producenter vil prioritere bæredygtighed i deres forretning. Det sker allerede nu – informationen er blot ikke gennemsigtig for slutbrugeren. Det kommer!

Høj livskvalitet

Danskerne er luksusdyr og vil ikke gå på kompromis. Det er “mig”-verdenen og “jeg” skal have mest muligt ud af det. Ligegyldigt om mange af de samme mennesker taler om hensyn til andre og bidrag til verdens fattigste, affaldssortering og alt mulig andet – så er det prioriteret lavere end “bo mest muligt lækkert”. Mange snakker om minihouses og lignende – og kan lide tanken. Min overbevisning er dog, at de bliver et hit den dag de laves i en tilstrækkelig luksusudgave. Og de bliver som modkultur til det materialistiske samfund, til de familier der prioriterer mindst mulig rengøring og masser af rejseaktivitet – spareudgaven vil ikke vinde frem.

God kvalitet

Danskernes kvalitetskrav er enormt høje. I fx US og England er kvalitet og finish langt lavere. Blot for at nævne et par andre lande med en levestandard der ligger op ad. Jeg ved faktisk ikke, om der findes et land i verden ud over vores nabolande som Sverige og Norge hvor kvalitetskravene er så høje. Vi arbejder konstant med forventningsafstemning til slutkunden som ofte kræver og forventer en kvalitet og en finish der er uladsiggørlig.

Individuelt tilpasse

Den individuelle tilpasning er kommet for at blive. Selv de mest standardiserede typehusfirmaer tilpasser deres indretningen så familier får deres eget individuelle hus. Hvor individuelt det er, sviger meget – og unika koster i boligbranchen, ligesom i alle andre brancher.

Minimum vedligehold

Vi vil “ha’ det nemt”. Boligens funktioner tages ofte som selvfølgeligheder. At kloakvandet forsvinder, at der er varme, at luften er frisk og ren, at vandet i hanerne er rent. Det kommer bag på mange at tagrender skal renses, kalkfiltre i vandhanerne skal rensen og udskiftes, gulvafløb skal rengøres osv. Unge familier har flere gange aldrig prøvet at udføre det vedligehold. Et af nøgleorden er allerede nu – og også for fremtiden – minimum vedligehold.

Jeg elsker når mennesker gør sig umage! Uanset om det handler om, at leve på den måde de finder mest optimal eller om det handler om deres profession. Hvorfor nøjes, hvis man kan gøre det bedre?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *