Rundt omkring i verden bor og lever mennesker på vidt forskellig vis. Der findes mange måder, at få hverdagen til at hænge sammen på. Det er tid til at reflektere over, om den typiske danske måde er den mest ideelle?

Flere generationer under ét tag

I nogle dele af verden bor flere generationerne under et og samme tag. De hjælper hinanden og har ”alenetid” sammen. De er vant til at samle energi og føle de kan være dem selv, selvom de er sammen med flere familiemedlemmer. Nogle bor småt og er afhængig af hinanden til enten praktiske gøremål eller det økonomiske. Eller begge dele.

Inspireret af et kundemøde

En byggesnak først på ugen satte tanker i gang. Tanker som jeg må dele. En af vores gode faste leverandører skal selv bygge hus. De er en familie med to små børn. Ved et tilfælde har mormor boet hos børnefamilien i en periode. De er blevet så glade for hverdagen sammen med mormor, at de nu vil bygge et hus hvor der er plads til både deres familie med to små børn – og mormor.

Unge er stessede og ældre er ensomme

Den tanke dukkede op til det møde! Hvorfor rykker vi ikke mere sammen? Udfordrer vores måder og vaner – og prøver noget nyt.. Hvorfor tænker vi ikke i højere grad på, at lette tingene for hinanden? Synes vi det er nemmere, ikke at have mennesker omkring os? Vil vi hellere være os selv og kun langtidsplanlægge samvær med venner og familie?

Vi kunne måske løse nogle af tidens største udfordringer ved at tænke og handle anderledes..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *