Hvordan vælger vi at leve? Hvordan prioriterer vi?

Om 100 år
Fremtidens udfordringer kender vi ikke. Nutidens udfordringer forsøger vi allerede at løse.

Tid som den knappe ressource
Verden bliver mindre og mindre, netværk bliver større og større. Vi er tilsyneladende de samme skabninger med vores ressourcer, begrænsninger og behov – døgnets længde er det samme.

Er vores valg bevidste? Eller lader vi os flyde med?

Altid multitasking
Det er en kæmpeudfordring for mange mennesker at få ‘livet’ til at hænge sammen. Jeg har pt ikke plads i mine prioriteringer til flere aktiviteter. Jeg har aldrig prøvet at kede mig.

Tilbage efter stres
En af mine kollegaer fik stres for et par år tilbage. Vi strukturerede og prioriterede opgaverne – gav ro! Alligevel har det taget ham mere end to år og komme nogenlunde på den anden side. Måske kommer han det aldrig 100%?

Tilbage på karrieresporret
En kammerat var sygemeldt med stres i en længere periode. Han blev forflyttet til en anden stilling og kæmper nu en relativ håbløs kamp for at komme tilbage på det karrierespor han ønsker sig.

Alt er muligt
Jeg har lige mailet til en veninde hvis familie er et klasseeksempel på, at det er svært at acceptere begrænsninger – i en verden hvor ‘alt er muligt’. To karrierer, stor ejendom, masser af venner, familie, børn, rejser og personlig udvikling som et must.

Spild af ressourcer
For godt en måned siden taler jeg med en kunde som måske må opgive at færdiggøre sin PhD. Næsten 3 års slid udmunder i stres – forårsaget af mangel på sparring og urealistiske høje krav fra ledelsen. Spild af gode tanker og penge. Samfundsmæssigt totalt ineffektivt.

Min kæmpebegrænsning
Jeg sidder selv i flyet i dette øjeblik og skriver. Jeg havde tænkt at jeg ville lave et blogindlæg i denne uge… På trods af, at jeg har været halvsyg hele ugen.

Fremtidens lykke
Jeg har ikke selv svaret på hvordan vi bør tackle de udfordringer der opstår ved måden hvorpå vi lever idag. Jeg tænker, at der bliver meget arbejde at gøre i fremtiden! Med at finde den individuelle balance som gør det enkelte menneske mest mulig lykkelig.

2 Replies to “Hvad er det vi gør”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *