Vi leder efter ‘den rette hylde’. Nogle finder den – andre gør ikke. Når vi har fundet den, er vi ikke i tvivl!

Usundt

Det er usundt for et menneske, at leve et liv som ikke passer til personligheden – til evner og præferencer. Efter mine erfaringer, skaber det så meget rod i mennesket og blandt omgivelser, at det kan få store konsekvenser.

Jeg synes det er spild af liv, når et menneske ikke er tilfreds.

Fire eksempler

  1. en person arbejder et sted, hvor der ikke er mulighed for at udnytte hans / hendes evner
  2. en person er havnet i et miljø, hvor han / hun ikke bliver anerkendt / regnet for noget
  3. to samlevende hvis grundlæggende værdier er som ‘dag og nat’
  4. en person er sat til at udføre et job, som personen er decideret dårlig til

-for bare at nævne nogle få eksempler..

Når et menneske mistrives på grund af, at have valgt ‘en forkert hylde’, er der et gab mellem virkeligheden og det sted hvor personen ville befinde sig godt. Livssituationen vil udløse frustrationer, som skal håndteres. Måske er størrelsen på frustrationer lig størrelsen på gab?

Konsekvenserne kan blive store, hvis man ikke tør agere!

Muligheder

Der er mange muligheder for ”en rette hylde”. Én hylde kan være mere rigtig end en anden – og det vil skifte over tid. Er man landet på en helt forkert hylde, er man ikke i tvivl! I jagten på en rigtig hylde, er det vigtigt at være ærlig over for sig selv.

Kærlighed

En sammenligning med kærlighed, må stå for min egen regning. Der er ikke én ”den eneste ene”. Der vil være mange personer, som man kan dele et godt liv med. Hvor ”rigtigt” et kærlighedsforhold er, vil ligeledes svinge over tid. Man må vælge –  og er det helt ‘forkert’, er man ikke i tvivl.

Jagten

I jagten på ”en rette hylde” bør man fjerne alle dumme tillærte prestigeværdier. Går man op i hvad andre tænker, risikerer man, at vælge forkert igen og igen. Lyt til mennesker der vil dig det godt, og til mennesker der kender dig.

En fisk i vandet

Mennesker trives når de har det som ”en fisk i vandet”. De præsterer, de udnytter deres potentiale, er glade og besidder som regel evnen og viljen til, at hjælpe andre!

Måske handler det om mod til at følge intuition?

One Reply to “Rette hylde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *