Tænker du måske også over, om du er ‘rigtig’ nok? Om du handler sådan som man bør og om du træffer ‘rigtige’ valg. Der har vel altid været idealer. Nogle mennesker som skaber trends og får andre til at følge efter..

Eksempel

Du har en aftale en hverdagsaften. Efter en travl dag på arbejde, skynder du dig hjem. Henter dit barn på vejen og forsøger at være nærværende. Tankerne er et andet sted. Du skynder dig lidt mere. Du mærker fysiske reaktioner i din krop. Du holder fokus. Du analyserer tiden og erkender, at du får svært ved at nå det. Dine tanker skifter imellem; “jeg skynder mig og når det næsten” og “jeg skriver, at jeg er forsinket”. Alt din energi bruger du på at votere med dig selv. Du ved, at gruppen som du skal mødes med ikke synes det er okay, at være forsinket. Du når frem. 14 minutter for sent. En person siger henslængt “så kunne du være her”. Det bliver sagt med smil på læben, men du mærker ikke smilet. At komme 14 minutter for sent, er bare ikke okay her. Du smiler tilbage, forsøger at ligge travlhed bag dig, sige pyt og være til stede. Indeni giver du dig selv et lille minus i bogen og minder dig selv om, at det må du gøre bedre en anden gang. Lige der var du ikke ‘rigtig’!

Dit eget valg

Nu synes jeg jo ikke, at man skal være ligeglad med andres tid! Jeg ved også med mig selv, at jeg er tidsoptimist og ofte kommer i situationer som den jeg beskriver ovenfor. Jeg skelner mellem typer af begivenheder og forsøger at navigere “rigtighed” ud fra det. For mig, er der forskel på en hyggetur på cafe, et møde på arbejdet og en begravelse. Jeg undrer mig bare lidt her. Hvorfor vælger man ikke en anden indgangsvinkel? Skaber et rummeligt, kærligt og forstående rum. Et rum hvor man tænker på andre end sig selv. Hvor man modtager mennesker man holder af, med kærlighed og åbenhed. Hvem har mest behov for et kærligt blik, hvis man tænker på eksemplet?

Plus mennesker

Det er faktisk okay, at vælge mennesker fra. For eksempel hvis ikke de bidrager til plus på kontoen. Specielt tænker jeg her på personer som du bevidst har valgt til i dit liv. Venner for eksempel. Kærlighed avler kærlighed. Så måske vil du opleve, at i takt med at du omgiver dig med mennesker der tager kærligt imod dig, der hvor du er – så vil du kunne være mere kærlig overfor dig selv. Du vil kunne smide skyld og skam væk – og fokusere på, at være mere for andre.

Så slap dog af..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *