Refleksioner over hvor meget relationer egentlig betyder!

‘Du bliver dem du spiser’

En ven viste mig engang en lille film der handler om det // Snyd dig Glad af Sebastian Overgaard. De mennesker du omgiver dig med har stor indflydelse på dit liv. Vælg dem med omhu! De har indflydelse på din udvikling og din personlighed. De former dig som menneske og bidrager til din livskvalitet. På sociale medier, ser jeg ofte citatet ‘surround yourself with people who will lift you higher’.

Man kan betegne de mennesker som man gerne vil omgive sig med, som plus mennesker. Vi oplever andre mennesker forskelligt og hvilke egenskaber der udgør et plus menneske vil variere fra individ til individ. Heller ikke her findes der regler og kasser – Heldigvis!

Work’n’visit

Jeg har lagt hus til en workcamp siden onsdag i denne uge. 25 mennesker har deltaget on/off. Fredagen afsluttede vi med et event med god mad og lækre cocktails. Alle deltagere har mulighed for at arbejde uafhængig af location. Hvert fald for nogle dage! Vi har hver især arbejdet med vores egne ting. Flere deltagere driver webshops. Mange af os arbejder med markedsføring i en eller den anden form. En er politiker og har et rengøringsfirma ved siden af. Der er en fotograf som for nylig har startet et inkassofirma sammen med en anden deltager, som i øvrigt har fuldtidsjob ved siden af. En pige arrangerer events og en ung fyr på 20 år har seks ansatte til at skrive tekster.

Det har været produktivt, inspirerende og sjovt. Jeg føler det som et enormt privilegium, at være en del af det.

Nye mennesker

Gennem de sidste to år, har jeg mødt mange nye mennesker. Jeg er så heldig, at jeg møder mange mennesker gennem mit job i byggebranchen. Både kollegaer og andre samarbejdspartnere – men også kunder. Venners venner og et åbent sind, der er ualmindelig nysgerrig på andre mennesker, har bragt nye bekendskaber ind i mit liv.

Netværksgrupper

Så er der det med ”netværk”. Der er mange former for netværk og mange holdninger til det. Nogle netværk fokuserer på forretning, hvormed jeg i dette tilfælde mener hard core salg. Nogle fokuserer på personlig udvikling – og andre har ikke ét bestemt fokus. LinkedIn er også et slags netværk. Jeg har holdninger til hvad jeg vil deltage i og hvad jeg ikke deltager i. Holdningerne er udviklet løbende i takt med, at jeg er blevet præsenteret for forskellige muligheder som har øget nødvendigheden af, at tage stilling.

Output – tidsforbrug – prioritering.

Hvorfor?

Hvorfor er det, at mange vælger at være en del af et eller flere netværk? Der må være et stærkt behov for menneskelige relationer. Et behov for sparring og udvikling – og et behov for, at være en del af en gruppe. Personligt, samler jeg guldkorn fra gode inspirerende mennesker og bidrager hvor jeg kan.

En vild rejse

En dagen-derpå-beslutning om en spontan tur til Kilimanjaro bragte mig for to år siden sammen med et par håndfulde iværksættere. Ud over det, deltog jeg på daværende tidspunkt i to andre netværk, der begge fokuserer på sparring på ledelsesudfordringer, indsigt i andre brancher og personlig udvikling. Jeg mødte ca. fire håndfulde mennsker på en Refuga workcamp i Barcelona forrige efterår, hvilket affødte seks håndfulde mere til en julekomsammen efter Barcelonaturen. Det har været vildt, at øge sin bekendtskabskreds så meget på kort tid.

Iværksætternetværk

Manden bag virksomheden Refuga, har oprettet en facebookgruppe for alle der har deltaget på Refuga workcamps. Gruppen sørger for, at gryden holdes i kog og der “netværkes” på kryds og tværs. Det netværk er grundsubstansen i, at jeg har kunnet samle de dejlige mennesker til work’n’visit. Tak Nikolaj! De seneste dages workcamp har sat tanker i gang om hvorfor det føles så ”rigtigt”. Hvad er det vi mennesker gør ved hinanden? Alle har arbejdet med deres egne projekter og der har ikke været noget fælles fokus. Ikke mærkeligt, at udefrakommende kan have svært ved at forstå, hvorfor vi gør det!

Kærlige relationer

Undskyld! Nu bliver det langhåret.. Jeg er kommer frem til, at det må være forståelsen for, hvorfor andre brænder for deres eget projekt og hvorfor andre har lyst til at arbejde til langt ud på natten. Lyst og evne til at tilbyde sin hjælp, der hvor man kan bidrage. Generøsitet. Kærlige relationer. Respekt for individet. Mod til dele fiaskoer. Opbakning og fejring af succes’er. Kortfattet: Alle vil andre det bedste!

For mig er kærlighed og frihed to af de vigtigste elementer i mit liv. Ensomhed er en modpol til kærlighed. Ensomhed er udbredt og kan opleves i en stor flok. Det må være en følelse af, at være elsket som en del af fællesskabet der gør, at samtlige deltagere i work’n’visit er ‘oppe og køre’ over de dage vi har haft sammen.

Forskellige måder at bo på

Jeg skrev for nylig et blogpost om forskellige måder at bo på. Det var inspireret af et hold kunder, hvor en familie med to små børn bor sammen med mormor. Jeg har sidenhen reflekteret over, hvad det er der gør “lykkelig”. Skærpet mine sanser for input på det område. Jeg har leget med tanker om-

Kollektiv. Hvordan vil det være at bo flere sammen?

OlleKolle. Hvad med som ældre, at rykke sammen med venner i ét hus eller flere små huse?

Fleksible hjem. Hvordan kan jeg skabe hjem så fleksible, at der er plads til gæster, aupair, mormor eller ligende?

For nylig satte jeg en del af mit hjem på airbnb, og fik en gæst allerede efter 4 dage.

Banegårdshjem

En veninde betegnede for nyligt mit hjem som et banegårdshjem. Sådan et hjem vil hun og hendes kæreste også skabe, når de en dag vil holde pause med at rejse rundt i verden, sagde hun. Jeg er vild med den betegnelse! En kammerat lavede sidste år sjov med, at mit hus var klubhus for vores netværksgruppe. Jeg trives godt med mange mennesker omkring mig. Jeg er opvokset sådan og har levet det meste af mit voksenliv på den måde. Det føles enormt rigtigt.

Altid plads til nye mennesker

Jeg har en holdning til, at jeg altid vil have plads til nye mennesker i mit liv. Jeg vil ikke afskære mig selv fra den udvikling som det giver, at møde nye mennesker. Jeg ved også godt, at det ikke er fysisk muligt at ”passe” og ”pleje” et stigende antal relationer gennem livet. Der må selvfølgelig siges farvel eller på gensyn til nogen. Men det er okay! Hver ting til sin tid..

Husk det vigtigste

Ud over de arbejdsrelaterede relationer og netværk, som naturligt fylder meget i hverdagen, er der venner og familie. De relationer strækker sig langt tilbage og nogle af dem har rødder i barndommen. De relationer når helt ind i personligheden. Helt derind hvor der skabes tryghed og en følelse af, at være elsket. Jeg vil huske på de vigtigste relationer, som jeg mener er en del af de grundlæggende værdier. Også her føler jeg mig meget heldig.

Jeg lærte en gang en ældre dame relativt godt at kende. Hun var syg og døde desværre i en tidlig alder. Hun havde levet et liv som “kendt” i Danmark og haft en travl karriere. På hendes sidste fødselsdag kørte jeg gennem snestorm for at spise et stykke kage med hende. Der var ingen venner. Der var ingen familie. Det satte tanker igang!

Banebryder

Jeg vil bevare min åbenhed for at tage nye mennesker ind og bevidstheden om, at jeg lærer så længe jeg lever. Jeg er god til, at samle mennesker og skabe rammer som giver plads til, at mennesker møder hinanden. Det giver mig livskvalitet. Jeg elsker menneskers historie – og jeg har overskud og kærlighed til, at tage relationerne til mig. Det føles godt, at bidrage og dejligt når andre bidrager den anden vej.

Måske er det tid til, at nytænke traditionelle måde at være sammen på?

Måske vil vi blive mere lykkelige af, at øge fokus på hvor meget relationer egentlig betyder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *