Når et år er ved at være slut og et nyt skal begynde, er det tid til at gøre status. Hvad bragte det gamle år og hvad bringer det nye. På det personlige plan og i business. Nye mål og nye fokusområder!

Tiden er moden..

til at øge bevisthed om bæredygtighed. Til at øge fokus på bæredygtige løsninger og til at træffe flere bæredygtige valg.

Noget gjorde virkelig indtryk..

Jeg hørte i foråret nogle facts omkring produktion af affald. Vi producerer helt vildt meget affald. Så meget, at det kan ikke være på jordkloden. Vi forbruger og smider væk. Køber ting der er pakket mere en almindelig godt ind. Får tilsendt produkter og rejser jorden rundt. Det var vanvittige tal!

Det satte tanker i gang. Omkring plastikposer fra REMA, madaffald, nye tallerkener til brunchbuffeter og andre småting. Hver gang jeg har bidraget til den fest siden, har jeg tænkt på, at det sker mange gange HVER DAG. Så har jeg ganget mig selv med nogle millioner og tænkt på hvor der skal blive af alt det skidt. SHIT, det er ikke en rar tanke! Jeg har ikke fundet “løsningen” – og jeg har langt fra levet bæredygtigt – men dét har øget min bevidsthed, og nu vil jeg øge den yderligere.

Kært barn har mange navne

Vi har længe talt om miljø, lavenergi, grøn tankegang – og alle mulige andre begreber, der alle sammen handler om, at passe på jordkloden med dets dyr, planter, mennesker osv. I vores lille business-niche med parcelhusbyggeri, sker det ofte, at begrebsforvirring forårsager at nybyggerfamilier mister fokus. Det er så komplekst, at finde ud af regler og hvad de forskellige begreber dækker over, at mange giver op. Selv for os der arbejder med det hver dag, er det vanskeligt at forklare hvordan kravene er sat sammen, hvad begreberne betyder og derudfra give nybyggeren nok viden til, at træffe rigtige valg.

Jeg tror på, at danskerne nu er klar til at træffe flere bæredygtige valg – og tiden er moden til, at en bæredygtige løsning også kan være rentabel.

Flere generationer ?

For at efterlade bare en lille tanke til næste generation og næste generationer igen, vil jeg bidrage til, at sætte fokus på at bæredygtige valg i parcelhusbyggeri anno 2016.

GODT NYTÅR

One Reply to “Bevidst om bæredygtighed”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *