Når vi indretter os, skal udseende og funktion gå op i en højere enhed! Uanset om det handler om planlægning og indretning af et helt nyt hus – indretningen af et enkelt rum, et kontor eller en lejlighed, er nøglen til succes, at kombinere de to ting.

ØV-oplevelsen

Mange kender følelsen af, at et projekt ikke gik som forventet. Processen var dårlig eller endnu værre: slutresultatet! Det er forbandet ærgerligt, og vi skal hjælpe hinanden til at undgå det scenarie. Set i større ”verdensperspektiv”, er det total spild af ressourcer, ikke at lave tingene rigtigt første gang.

Erfaring viser

Min erfaring viser, at mange mennesker i deres indretningsproces bliver så ’forhippet’ på udseende, at de glemmer funktion. Tankevækkende, når det er de velfungerende funktioner der gør, at de bliver supertilfredse med resultatet.

Gå ikke på kompromis

Det ER faktisk muligt, at kombinere de to ting! Udseende og funktion. Som i alle andre af livets forhold skal der prioriteres. Fordele og ulemper opvejes og valget træffes ud fra bedste kompromis. Har du ikke selv den tilstrækkelige viden, så søg den hos eksperter, der formår at sætte sig ind i DIT hverdagsliv. En ekspert kan fortælle dig hvordan møbler, byggematerialer og andet interiør ser ud og fungerer et konkret sted.

Det ‘rigtige’ valg

Det ‘rigtige’ valg er individuelt – og komplekst. Det er derfor vigtigt, at rådgiveren formår at sætte sig i DIT sted. Så det bliver dig og din situation der bliver rådgivet. Min erfaring viser, at mange familier har behov for sparring på muligheden for, at optimere processerne i deres hverdag. Med spørgsmål som fx

  • Hvad har du i hånden når du kommer hjem – og hvor skal du ligge det?
  • Hvordan foregår madlavning og oprydning – og hvad kan gøre den proces bedre/nemmere?
  • Hvordan fungerer livet i huset – behov for støjdæmpning?
  • Er der fritidsaktiviteter der gør, at det kunne være praktisk med funktioner til at imødekomme behov her?

Jeg kunne blive ved..

Nødvendige kompromiser

Man kan (som regel) ikke få det hele. Et valg er et fravalg. Vigtigt er det blot, at vælge rigtigt. Jeg plejer, at forklare kompromisser ved at fortælle historien om, at det nogle gange kan betale sig at gå 5% ned i udseende ved at få 80% mere funktion – så længe løsningen stadigvæk er super flot.

Eksempel

Mange synes et gipsloft er pænere end et træbeton loft. De fleste synes også (når de oplever det) at et træbetonloft er pænt. I moderne hjem døjer mange med for lang efterklangstid (dårlig akustik). Og hvad er der ved et pænt loft, hvis man konstant skal skælde børn ud, på grund af uudholdelig larm? Her kan det måske være en idé, at gå en lille smule ned i udseende for at opnå den gode funktion.. I eksemplet skal tilføjes, at almindelig akustikfelter i gipslofter også kan være en god måde hvorpå efterklangstiden kan dæmpes, blot man prioriterer at montere et tilstrækkeligt antal akustikfelter.

Nøglen

Succesen ligger i, at der skal være ’høj score’ på både udseende og funktionalitet. Er der ikke det – er mit råd – gå efter en anden løsning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *