Alle har en mening

De fleste mennesker ved hvordan de selv synes man bor ideelt. Mange mennesker har en mening om hvordan man bygger om, bygger til eller bygger nyt. Eller så ved de, hvem der ved, hvordan man bygger rigtigt. De fleste mennesker går op i, at indrette sig så det afspejler dem selv og deres liv. Vi har vel at gøre med et emne, som flertallet er kloge på?

Sjældent én rigtig løsning

Med mine 12 år som boligrådgiver i baggagen, er jeg kommet frem til en konklusion. Det er enormt svært for mange mennesker at forstå, når der ikke er én rigtig løsning. Det var i hvert fald svært for mig at lære og at acceptere – og det er kernen når mange familier er forvirrede og frustrerede i deres bolig-bygge-situation.

Tør man stole på nogen

Vi kan google svar på alt, eller kan vi? Når man hyrer en rådgiver, er det vel fordi at svaret ikke ligger “lige for”. Og dette uanset om det er en advokat eller en byggerådgiver eller en anden slags rådgiver. Jeg oplever en større usikkerhed eller mistillid hos yngre frem for ældre. Er det udviklingen? Jeg vil påstå, at mennesker som stoler på deres rådgiver og “slapper af i det” ofte får den bedste oplevelse og det bedste produkt i sidste ende.

Pointer til boliginteresserede

En dag granskede jeg min hjerne for at finde nogle pointer som jeg mener er et “must know” for nybyggerfamilier. Jeg skrev dem ned og vi designede 12 postkort. Fordelen ved et postkort er, at budskabet bliver kort og præcist – “to the point”. Ulempen er, at jeg ikke kunne uddybe. det har jeg muligheden for her.

Pointe 1

Når du er i tvivl – hold fast i din første indskydelse

Du bliver i tvivl. Sådan er det bare. Du vil gøre det rigtigt – og du vil for alt i verden ikke fejle. Det er store beslutninger og mange penge. Når tvivlen opstår, så tænk tilbage på de oprindelige tanker og behov.

Vigtigt: Hvad gik du op i til at starte med? Dét er essensen. Måske drømte du om ekstra plads, mere dagslys og en hvid køkkenø.

Når du kommer i tvivl, er den oprindelige drøm pakket væk.. Nærmest glemt. Der er opstået en masse nye “nice to have” og “need to have” småting – og flere at de ting, som ikke var vigtige til at starte med, er pludselig blevet enormt vigtige.

Når byggeriet er overstået, vil fokus igen blive byttet rundt. Derfor.. Når du er i tvivl om fx klinken skal være antracit grå eller lys grå, så hold fast i den første indskydelse. Og brug i stedet kræfterne på at spørge din rådgiver til råds. Ved klinker vil du for eksempel lære hvad porcellanato og ratificeret betyder. Og så træffer du et godt, holdbart, langsigtet valg – og den grå nuance passer garanteret super flot uanset om den er lys eller lidt mørkere.

Jeg sad til nybyggervejfest for et par dage siden.  Her kom klinke-snakken op. Flere familier havde fået valgt en upraktisk grå mat klinke, der “altid er beskidt”. Det er så ærgerligt, når så lille en information kunne have gjort så stor en forskel! Garanteret til samme økonomi…

Det er med at ligge sit fokus “rigtigt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *