Jeg ved, at jeg var dårlig til, at prioritere. At sige nej. At sætte grænser. At vælge fra. Årsagen er måske, at jeg altid har haft lyst til de ting som jeg har foretaget mig. Og mere af det.

 

’Jeg har ikke spildt tiden’

..har jeg ofte sagt, når nogen har spurgt. Jeg vil have det maksimale udbytte af livet -ud fra dét in mente, at jeg skal dø og at jeg ikke ved hvornår. Jeg tror på, at vi sjældent fortryder ting vi har gjort – og oftere fortryder ting vi ikke fik gjort.

 

Når det så er sagt..

så vil jeg også have høj kvalitet i de oplevelser jeg vælger. Det jeg bruger tid på. Jeg vil træffe bevidste valg – og nyde processen. Den balance var jeg lige ved at miste.

 

Et oplevelsesrigt liv

Kærlighed. Business. Familie. Rejser. Sport. Fester. Venner. Bekendte. Projekter. Hus. Have. Blog. Båd. Personlig udvikling – udfordringer, udvikling og konstante input fra utallige kilder. Mange muligheder. Mange mennesker. Meget af det hele.

 

Handlemenneske

For måneder tilbage fortalte min intuition mig, at jeg skulle ændre noget i mit liv. Min krop bekræftede. Jeg skrev RO på min tavle.

Jeg ved, at når jeg træffer en beslutning, skriver det ned, italesætter det og arbejder benhårdt. Så lykkes det!

 

Mine steps

Jeg ved, at dét der er rigtigt for mig, ikke er rigtigt for andre.. men nu ved jeg hvad der har virket for mig, og måske kan det give inspiration til andre, der står med en lignende udfordring.

 1. Skrev RO på min tavle
 2. Tilføjede på tavlen 5 rubrikker med 1,5 times sport og 5 rubrikker med 1,5 time til andre ting, som jeg hidtil havde prioriteret fra. I alt 15 timer pr. uge til ting jeg skulle gøre mere af
 3. Været åben om min rejse
 4. Døbte rejsen RO-strategi og rykkede den øverst i mine samlede prioriteter
 5. Tog på Refuga og lavede brainstorm – en gryde med små ændringer som jeg kunne indføre i min hverdag
 6. Implementerede 22 små ændringer – og gav hver af dem nummer, eftersom de blev implementeret
 7. Af 3 venner, fik jeg anbefalinger til psykolog-lignede personer, der kunne hjælpe mig
 8. 3½ måned efter step 1, følte jeg mig parat til input udefra
 9. Havde gode samtaler med Erik, og tog 4 dages ophold med fokus på ændringer, snakke, træning mm
 10. Implementeret ny struktur i min arbejdsdag

 

Du ved bedre..

Det var følelsen jeg havde – og de ord har sagt til mig selv mange gange. Jeg synes virkelig ikke det er flot af mig, at miste balancen. Jeg har hjulpet andre med at genfinde den, og jeg ved godt hvad der skal til. Alligevel kom jeg selv helt ud på kanten.

 

Selvfølgelig også for mig

Hvorfor skulle det ikke ske for mig? Samfund bløder på det område – og jeg er ‘spot on’ på en af de målgrupper, for hvem det går galt. Årsagen til hvorfor det kom dertil og hvad præcis jeg har ændret både fysisk og psykisk, kommer ikke i dette blogpost. Det ville alligevel også fylde det meste af en bog..

 

Hvorfor deler jeg

Jeg har besluttet, at jeg vil være knalddygtig til det med balance. Ikke ’bare’ på det niveau jeg er nu, men ved at praktisere og forbedre og udforske. At blive knaldgod vil først og fremmest give mening for mig selv personligt. Dertil en stor gevinst businesswise og også i større perspektiv. Når jeg forhåbentlig bliver rigtig gammel, ved jeg, at det vil gøre mig glad, at have mestret det. Og have påvirket andre i den retning, der er rigtig for dem.

 

En ny side af livet

Sådan føles det.. Og i modsætning til min følelse af, at jeg ville nå mindre hvis jeg prioriterede om, når jeg mere. Meget mere – og mere af det der giver mening for mig. Dét der giver kvalitet.

 

Vejen fortsætter

Heldigvis bliver vi som mennesker ved med at lære og udvikle os. Det her var godt til mig – og nødvendigt. Jeg har altid interesseret mig for hvorfor ting er som de er. Været forbandet nysgerrig. Spekuleret på om noget kunne gøres bedre. For andre og for mig selv. Jeg har skrevet ned. Stoppet op, gjort status, lavet livsstrategier. Handlet.

Bevidsthed, nysgerrighed og udvikling har konsekvenser. Positive og negative – for mig mest det første 🙂

2 Replies to “Selvledelse”

 1. Rigtig god blog! Har lige fundet den.
  Modigt at lægge det hele ud til beskuelse, men fedt for os der læser det.

  Og sikke et emne du har taget op. 🙂 Balancen imellem arbejde og fritid.
  Og hvorfor er det at det er så nemt at lade sig “forføre” af det arbejde?

  Tror på det sunde i at bremse op hvis man kan, men mon ikke vi nogen gange er bange for hvad vi ser hvis vi tager os tid til det? Og bange for de ændringer der måske skal til for at leve mere i pagt med den vi er.

  Arbejdet kalder.. 🙂

  1. Kære Lars

   Tak for din positive kommentar.

   Ja, hvorfor er det nemt, at lade sig forføre af arbejde..
   Godt spørgsmål!
   Grådighed? Mere af det hele? Anerkendelse?
   Måske er det i virkeligheden arbejdet, der er vores komfortzone?

   Jeg tror du har en god pointe i det sidste du skriver. Tør vi kigge efter? Mod. Jeg skrev engang et post der hedder ‘lykke handler om mod’, hvilket jo er er min påstand. Det er nok ikke alle der bliver lykkelige af, at være modige nok, til at kigge efter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *