‘Ting bliver, som man siger, de bliver’

Dén sætning har jeg brugt mange gange – og essensen af den, har vist sig, i mit liv, at være sandheden. Jeg er for nylig begyndt, at arbejde med sætningen ‘tal virkeligheden ind’. For vi ved det godt. Vi har selv kæmpestor indflydelse på udviklingen af vores eget liv!

En lamineret A3

For nylig foretog jeg en omgang oprydning derhjemme! Både i de ting, der står fremme, og også dem bag skabslågerne. Mapper, papirer, halvdefekte opladere og andet skrammel. Måske kender du følelsen af, at oprydning i fysiske ’ting’ forårsager en følelse af psykisk oprydning?! Sådan er det for mig.

Jeg tror, at måden hvorpå jeg anskuer oprydnings seancerne, stammer fra min mor. Hun har i hvert fald hjulpet mig utallige gange, med den slags praktisk oprydning, når jeg har haft behov for ’at rydde op i livet’. 🙂 Tak mor!

Det paradoksale er, at der ikke roder meget i mine skabe. Og denne gang, var der meget lidt oprydning. Den her omgang var anderledes!

Første nedskrevne livsstrategi

En lamineret A3 dukkede op. Det er stadig relevant, det der står derpå. Meget af det, er dog i dag blevet til naturlige vaner. Min første nedskrevne livsstrategi handler om sundhed i krop og sjæl. I punktform har jeg listet mål for motionsvaner, madvaner, aktiviteter, som jeg skal gøre mere af, og mennesker, som jeg vil prioritere.

Mon ikke det minimale behov for oprydning gjorde, at der opstod lidt overskud til den slags refleksion…

Livsstrategien er ca. 10 år gammel. Siden dengang, har jeg en til to gange om året, stoppet op og gjort status, skrevet ned og pakket det væk igen.

Proces

Når jeg skriver, at jeg pakker det væk igen, betyder det ikke, at jeg ikke tænker på det. Processen med, at tænke målet eller drømmen og skrive det ned, gør nemlig, at jeg både bevidst og ubevidst arbejder mod dem – og så sker der ting!

Egentlig er det ret logisk. Og når jeg tænker over det, undrer jeg mig ved, at vi ikke taler mere om vores forskellige måder, at eksekvere drømme på, og finder metoder til at udvikle de kompetencer hos børn.

Min proces er ikke ens fra gang til gang – den kan fx se sådan her ud

 • I sommerperioden og omkring juletid, er det blevet vane for mig, at reflektere over næste periode
 • Som regel finder jeg den seneste strategi frem og reflekterer over, i hvor høj grad jeg har indfriet
 • Jeg overvejer timing i mit liv, tidsmæssige og økonomiske muligheder, og tager hensyn til andre mål
 • Jeg noterer konkrete mål og drømme. Små som store. Lige fra fem styk til en hel A4 side
 • Jeg sørger for, at berøre både arbejdsrelaterede og personlige emner, samt nye kompetencer

Erfaring viser

Ud over, at ‘ting bliver som man siger de bliver’, har timing, evner og realisme naturligvis stor indflydelse. Og så måden hvorpå man ser! Hvornår, er et mål nået? Hvis jeg fx har dyrket motion 3 gange om ugen, men i én uge, hver måned, får jeg slet ikke trænet. Ville et mål om ‘træning tre gange om ugen’ så være indfriet?

Mine strategier bliver ofte en rodet omgang, og en proces, der varer flere uger. Nogle gange får jeg ikke sat et punktum. Og pludselig er det tid, igen, til at gøre status. Jeg vælger, at se det som en styrke og en ongoing proces, som jeg mener, at al forandring er.

En anden pointe

Når jeg tænker mål og drømme, forsøger jeg, at undgå, at sætte begrænsninger op for mig selv..

Eksempel

For godt et år siden, besøgte jeg Hawaii sammen med en god veninde, Jane, som bor i LA. Vi var så heldige, at kunne bo hos hendes venner, som er virkelig godt selskab. Sidste jul besøgte Brittany og Jeff Danmark, og det var alt sammen skønne oplevelser!

På sådan en Hawaii-uge, i ekstrem naturskønne omgivelser, med gode mennesker og givende samtaler, kan jeg slet ikke lade være med, at tænke over personlige mål og ting jeg drømmer om at opleve.

Én dag kom vi til et slags tempel, som desværre var lukket. Ude foran var der sedler, hvorpå man kunne notere sine ønsker og byrder, hvorefter ritualet er, at man brænder sedlen. Jeg skrev 5 linjer – en byrde og fire drømme. Alle sammen langsigtede og meget overordnede mål og drømme og byrden. Siden er netop de ting, indfriet én efter én. Det er vanvittigt, at tænke på. Mere end 80% af de ting jeg skrev ned, er faldet på plads eller gået i opfyldelse… ❤

De fem ting, blev en del af min livsstrategi for sommeren 2016.

Optimeringsvanvid ?

Jeg har altid søgt optimeringer og det ’at gøre det bedre’. Det er en udfordring for mig, af og til, og heri ligger også noget af mit drive. Jeg kan simpelthen ikke se nogen årsag til, ikke at gøre sit bedste. Eller ikke, at vælge det bedste, eller noget bedre, når muligheden byder sig. En af mine udfordringer ligger i, at acceptere prioriteringer, fravalg og at, noget nogle gange er ’godt nok’. Hvem der så er til, at vurdere hvad der er ‘godt nok’?! Altså ud over mig selv 😉

Fremtidsbreve

Til sidste års julefrokost-weekend med veninderne, åbnede vi breve som vi havde skrevet for ti år siden. Vi har haft dem opbevaret i en bankboks – og jeg husker tydeligt, da jeg sammen med en anden veninde, planlagde denne lille gimmick til den årlige aften i 2006. Hvad vi ikke huskede her i 2016 var, at det var 5 års fremtidsbreve og ikke mening, at vi skulle have ventet i ti år 🙂 Det var supersjovt, at læse, og ikke mindst, at reflektere over, hvor meget der sker på ti år. Ud over, at svare på hvorhenne i verden vi ville være, hvem der blev gift, og fik børn og hvad vi mon arbejder med, så svarede vi blandt andet på

‘Hvad ønsker du at opnå (inden for de næste 5 år) med dit liv?

Hvortil jeg svarede

’ mit formål med livet er, at lære mig selv, at kende bedst muligt. Jeg håber jeg er kommet et pænt stykke om 5 år.’

Det var da meget sødt reflekteret, og jeg tog da i hvert fald målet seriøst, også den gang! 😉

 

4 Replies to “10 år med livsstrategier”

 1. købe tramadol uden recept

  efter mange års salg på gaden, har hundredvis af kunder bedt mig om at skabe en mere sikker online platform og tilbyde et praktisk onlineapotek, hvor de kan bestille medicin og få 100 % hurtig levering til alle adresser.

  vi tager imod små/store ordrer til gode priser.

  køb nu tilgængelig til lav pris. vi laver hurtige leveringer over hele verden.

  https://cutt.ly/swIwrN8F

 2. køb oxynorm uden recept

  efter mange års salg på gaden, har hundredvis af kunder bedt mig om at skabe en mere sikker online platform og tilbyde et praktisk onlineapotek, hvor de kan bestille medicin og få 100 % hurtig levering til alle adresser.

  vi tager imod små/store ordrer til gode priser.

  køb nu tilgængelig til lav pris. vi laver hurtige leveringer over hele verden.

  https://cutt.ly/swIwrN8F

 3. Osta fentanyyli verkossa ilman reseptiä

  Monien vuosien kadulla myynnin jälkeen sadat asiakkaat ovat pyytäneet minua luomaan turvallisemman verkkoalustan ja tarjoamaan kätevän verkkoapteekin, josta he voivat tilata lääkkeitä ja saada 100 % nopean toimituksen kaikkiin osoitteisiin.

  Otamme vastaan pienet/isot tilaukset hyvillä hinnoilla.

  osta nyt saatavilla edulliseen hintaan. toimitamme nopeita toimituksia kaikkialle maailmaan.

  Klikkaa tästä!!…… https://cutt.ly/hwUJwS44

 4. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that
  automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for
  quite some time and was hoping maybe you would have some experience
  with something like this. Please let me know if you run into
  anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward
  to your new updates.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *