Vi hjælper gerne andre

En social tanke som stammer fra min undren over, at mange af os er så gode til at hjælpe andre, men forbandet dårlige til at hjælpe os selv.

Efter min mening, spild af ressourcer! Det skaber simpelthen for meget ineffektivitet og rod i verden…

Hjælp dig selv først

Jeg lever efter det princip! Jeg tager mig af mig selv før jeg hjælper andre.

Det bliver rodet hvis jeg tager mig af andre mennesker uden af have styr på mig selv. Det kan ikke undgås at jeg “falder i” ind i mellem. Men for mig er det hovedreglen. For mig et det mest rigtigt på den måde – og jeg argumenterer overfor mig selv med, at det er en social tanke – og at det ikke er negativt at være egoistisk. Eller det behøver det hvert fald ikke være. Det kommer jo an på hvad man forstår ved ordet “egoistisk”.

Hjælp andre når du har styr på dig selv

Dermed ikke sagt, at man ikke skal hjælpe andre mennesker. Hvis jeg har ressourcer i overskud, vil jeg super gerne hjælpe andre mennesker. Og gør det i vid udstrækning. Jeg er så heldig ofte at have overskud til det. I de perioder hvor jeg ikke har, forsøger jeg, at prioritere mig selv. I den grad at jeg er bevidst om, at jeg har behov for det.

Forøger verdens samlede lykke

Hvis jeg brugte mine ressourcer på andre og “glemte mig selv” for så at en eller anden på et tidspunkt skulle “samle mig op”… Det ville blive alt andet end effektivt. Derudover ville det med høj sandsynlighed ende i et dårligere resultat, end hvis ressourcerne blev prioriteret i den anden rækkefølge.

Lev bevidst

Jeg synes det giver god mening, at øge menneskers bevidsthed om emnet. Tanken stammer tilbage fra mine teenager år hvor jeg ind imellem provokerede med udsagnet. Min søster var alvorligt syg med anoreksi og havde en periode hvor hendes terapeut forsøgte at lære hende at bruge penge og tid på sig selv; at give kærlighed til sig selv. Det var til tider meget belastende, men det gav alligevel god mening. For hun var rigtig dårlig til det.

Lad os øge verdens samlede lykke!

3 Replies to “Verdens samlede lykke bliver større hvis vi opfører os egoistisk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *