Nye huse kræver også vedligeholdelse…

Som med rengøring

Det er lidt ligesom dét med at gøre rent. Hvis du i stedet for at GØRE rent, HOLDER rent, så vil du opnå en gennemsnitlig god standard. I modsætning til kun, at kunne nyde et rent hjem i en enkelt dag eller højst to – indtil næste rengøring!

Sådan er det også med vedligehold.

Alle boliger

De fleste ved, at ældre huse kræver meget vedligehold. Meget er relativt, men mennesker forventer, at der skal bruges penge og kræfter på vedlighold af ældre huse. Det betyder imidlertid ikke, at nye huse ikke kræver vedligeholdelse. Det gør de!

Findes ikke

Ordet “vedligeholdelsesfri” bliver brugt i flæng. Jeg har bare endnu ikke fundet noget som faktisk er vedligeholdelsesfrit. Noget kræver mere vedligehold end andet, bevares – men ligefrem vedligeholdelsesfrit findes ikke endnu. Desværre…

Som andre ”bunker”

Det er ligesom bunker på et skrivebord. Det arbejde, der skal laves, bliver ofte kun mere tidskrævende af, at ligge i venteposition. Det samme med vedligeholdelse af en bolig. Løbende vedligeholdelse vil ofte ende med at koste det samme i tid og penge, måske lidt mindre, end hvis man venter til “det virkelig trænger”.

Den helt store forskel ligger i, at du er tilfreds 90% af tiden frem for 10% af tiden.

Eksempel

Malerarbejde. Du kan vente med at male til væggene er gule og grimme, eller du kan i stedet købe en maler en dag hvert år – og male der hvor det trænger. Din bolig vil fremstå flot – og sidegevinsten er, at mennesker som regel passer bedre på ting når de i forvejen står flot.

Vedligeholdelsesmøllen

Måske har teksten givet dig et billede af vedligeholdsmøllen? Mit håb er, at jeg opmuntrer til at holde vedlige, frem for at afvente til at vedligehold bliver et nødvendigt onde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *