Forleden blev jeg ekstra eftertænksom. Ekstra følsom. Jeg oplevede den sammen følelse, der for måneder tilbage, bragte overskriften til mig.

Hjemturen

Følelsen kom en dag i begyndelsen af efteråret, hvor jeg kørte hjem lidt tidligere end jeg havde planlagt – og jeg græd. Ikke bare en enkelt tåre, men gråd! Det varede det meste af hjemturen og derefter var energiniveauet på vej tilbage..

Lederrollen

Det er fuldstændig fantastisk og samtidig ensomt, at være leder. At være den der har overblik. Den der forsøger at lette presset fra kolleger. Den der styrer og beslutter, tager imod og motiverer. Eller hvert fald forsøger. Ensomt er ikke negativt ment, slet ikke – det er et faktum. Sådan er det og sådan skal det være.

Man har et valg

Som med alt andet her i livet, er der frit valg. Frit valg på alle hylder. Som leder har jeg frit valg hvordan jeg vil agere i den rolle – og frit valg om jeg vil være leder eller ej. Den frihedsfølelse er for mig, enorm fantastisk – og samtidig er det den, der giver mig tro, mening og mod til at vælge en måde at håndtere en situation på.

Handlemuligheder

Den dag havde været streng ved mig. De mennesker som jeg holder så meget af havde stillet spørgsmål, været frustreret, spurgt om hjælp, om sparring og der var gnidninger, som skulle håndteres. Min ensomhed i den rolle var et faktum som jeg skulle håndtere. Med det mindset lykkedes det mig, at være åben og imødekommende og andre må vurdere hvordan jeg klarede min opgave den dag.

Konsekvens

Indeni kunne jeg mærke en ked-af-det hed. Jeg hader når dem jeg holder af ikke har det godt – og jeg forsøger gerne med en løsning. Det gjorde jeg også den dag. Nogle gange lykkes det, andre gange gør det ikke. Konsekvensen for mig er, at jeg føler mig tømt for ressourcer. Det er alene min opgave, at håndtere den konsekvens – og deraf refleksionerne.

Føler mig heldig

På sådan en dag føler jeg mig enormt heldig. Dels fordi jeg omgiver mig med gode mennesker, som alle gerne vil lykkes med deres ting og derfor går op i det – og dels fordi jeg har friheden til, at tage mig af mig selv. Den dag kunne jeg køre hjem lidt tidligere, tude lidt, skrive ned og tage fat på arbejdet igen. Sikke et privilegie!

Åbenhed

Jeg tror på, at åbenhed i relationer og mod til åbenhed, bringer gode ting med sig. Uanset hvilken vej åbenheden vender, mener jeg, at den er positiv. Hvis alle tror på, at andre har den bedste hensigt med deres gøren og laden, og samtidig er åben om egne styrker og svagheder, så kommer vi sammen enormt langt.

Refleksion

Oplevelsen den dag får mig til at spekulere over dybde og gråd og det, at være ked af noget.

Jeg har græd mange gange! Listen er lang. Der var den dag jeg refererer her, hvor jeg bare ikke magtede at løse flere opgaver. Jeg græd også mange år efter, over min søsters sygdom. Jeg græd over afmagtfølelsen overfor min forhenværende bonusdatter. Jeg græd for nylig til en Anne Linnet koncert. Jeg græd efter et kundemøde, hvor jeg følte mig forrådt og jeg græd på vej hjem i taxa’en over erkendelsen af, at jeg ikke kunne få den mand jeg havde forelsket mig i.

Ikke ynke

Det sidste jeg ønsker er ynk. Det bringer intet godt frem i mig. Ja, faktisk har jeg ikke oplevet det bringe noget godt frem i nogen. Tværtimod ønsker jeg en stor fed streg under, at det er okay, at græde. At reflektere over livet – og erkende, at der er ingen der har lovet, at livet skal være nemt.

Husk kærligheden

For mig er julen en tid hvor jeg tænker på de mennesker jeg holder af. Der er så mange mennesker, der betyder meget. Mange mennesker, der gør en forskel for mig. Det værdsætter jeg højt og jeg siger tak så ofte jeg kan. Jeg ønsker, at 2017 bringer endnu mere kærlighed frem i relationer <3

Såbarhed er det nye sort..

Robusthed er fremtidens fokus!

8 Replies to “Den dag græd jeg!”

 1. Kære Ditte
  Tak for at dele meget hudløst og lige fra hjertet!
  Det rørte mig dybt, at du så præcist og smukt kan sætte ord på det, vi er rigtig mange der oplever.
  Livet rammer os alle og når vi virkelig er i det og lever det, så må vi lære både at græde og grine. Det gælder uanset hvilken rolle vi er i. Om det er som leder, kæreste, søster eller mor/far mv., så handler det om at være autentisk og ægte. Er man det – som du er det – så bliver vi ramt af det.
  Det er vigtigt at sænke paraderne og turde være sig selv og bare møde livet med et åbent og kærligt udgangspunkt.

  Tak for et inspirerende, varmt og ærligt opslag!

  Bedste hilsner
  Lars

  1. Kære Lars
   Tak for din positive feed back.
   Jeg har for længe siden besluttet, at jeg ikke vil lade modgang og svære oplevelser spolere min åbne og kærlige tilgang til livet og andre mennesker. Så lever jeg hellere med en skuffelse og en ekstra trist dag ind imellem.
   Godt nytår 🙂
   Mange hilsner Ditte

 2. Kære Ditte
  Fantastisk læsning, tak for det!
  Det er ikke hver dag en leder melder disse værdier så klart ud, så rigtig stor tak for din ærlighed.

  Jeg er ved at gennemføre et uddannelsesforløb, hvor programmet, jeg har været med-tilrettelægger af, er “den coachende leder”. Det skal åbne for, at personlige værdier får plads i lederrollen.

  Ensom er i min verden anderledes end alene
  Alene er det bevidste, givne, rammesatte. Måske selvvalgte.
  Ensom er det følsomt udsatte, sårbare – og ikke nødvendigvis valgte.
  Eller?
  Har du ikke nogle i tilsvarende rolle at sparre med – og reducere Den Ensomme Ulvinde?

  Jeg deltager for øvrigt i en lille netværksgruppe (skal man ikke det i vore dage :D) hvor fokus i høj grad er på at dele netop de emner, der kan være vanskelige at dele i egen organisation.

  Vi mødes og udveksler i en ramme af fortrolighed og tillid. Passion er et nøgleord. Humor ligeså.

  1. Kære Torben

   Tak for din kommentar 🙂

   At skrive ned, giver mig refleksionstid og jeg får ting på plads indeni. Oplevelsen af, at andre kan reflektere over mine små skriverier, er klart et ekstra plus – og tak for at bringe alene vs ensom op.

   Ensom er for mig ikke negativt. Mere en slags konstatering og erkendelse af, at jo kun jeg har mine følelser og tanker og min måde at se verden på – og den må og skal og kan jeg ikke forvente, at andre deler.

   Det lyder som et spændende uddannelsesforløb. Jeg håber du har masser af deltagere, der er åbne for udvikling. Jeg er også selv så privilegeret, at have mennesker at dele med, både i netværk og til hverdag. Fantastisk!

 3. Hvor er det bare fantastisk at du udtrykker dine tanker og følelser så ægte og ærlig. Det er dejligt, at mærke, at dit lederskab kommer fra hjertet og ikke som “Oldschool” lederne, hvor det oftest er meget mentalt.
  Jeg er overbevist om, at vi er på vej mod menneskelig lederskab med hjertet.
  Stor respekt for at du viser din sårbarhed som menneske.
  Tusind tak fordi du deler.

  1. Torben! Jeg tror du har ret. Lederskab med hjertet øger muligheden for, at alle kan være ‘dem’ i deres respektive roller. Ledere og også ikke-ledere, hvilket jo mindst lige så vigtigt. Tak for din kommentar – og godt nytår 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Regn den ud :) *